14 Mart 2013 Perşembe

Doğum Hikayeleri

  Erkeklerin askerlik hikayelerinden ne kadar tiksinilirse kadınların da doğum hikayelerinden o denli tiksinilir... mi acaba? Her kadın büyük bir iştah ve şevkle nasıl doğurduğunu anlatırken bir kez lafını balla kesip 'kuzum herkes aynı şekilde yapıyor, seninki bana pek heyecanlı gelmedi' dediniz mi? Diyebildiniz mi? Sıkar tabi di mi? O kadın o lafı ömrü billah unutmaz, sürekli pusuda bekler, fırsat kollar... Ne yapsam etsem de önüme bir top sektirsem, vursam vursam gol olsa diye kolaçan eder etrafı... Ne de iyi bilirim ben sizi, ciğerinizi okurum, beni kandıramazsınız...


 Facebookta bir sayfa en ilginç doğum hikayesine fotoğraf makinası hediye edecekmiş, doğum hikayeleri yazılmış, çizilmiş. Hiçbiri de bana ilginç gelmedi, aynı şeyler hep. ya normal doğuruyorlar, ya sezaryenle....Hiçkimsenin de biraz daha fazla adrenalin adına evde doğum yapma gibi bir niyeti yok, yemiyor tabi... Sıkıyorsa evde yapsana! Lafa geldin mi heyecanlı heyecanlı anlatıyorsun, hastaneye yatacağın tarih belli , saat belli... Neyin heyecanı bu anlamadım ki...Normal doğumlarda bile hangi günlerde doğuracağın aşağı yukarı belli... Yani bu çocuk dokuz ay karnında büyüyor, onun bir gün ordan çıkacağı aşikar, olayın neresi sana heyecanlı ve sürprizli geldi ben onu bi anlayabilsem...!

 Heyecanlı hikaye nasıl olur biliyor musun? Çıkar uzay mekiğinde doğurursun, ne bileyip Apocalipto'daki gibi hamileliğini bir çukurda geçirirsin, yağmur yağar, su dolar çukura... O suda doğurmaya çalışırsın, çocuk doğar doğmaz suda yukarı doğru yüzer falan tamam Allah için oturur dinlerim, bi küçük çekirdek de açarım...

Çocuk doğuyor, tarifi imkansiz şeyler hissediliyor, şükrediliyor...Gözlerden yaşlar süzülüyor, aman da inanılamıyor anne baba olunduğuna falan. Bloglar açılıyor, milletin kafası hafta hafta şişiriliyor, olay şişiriliyor da şişiriliyor...İşte fotoğrafta şuursuz bir anne adayı görüyorsunuz...Artık korkudan mı stresten mi böyle şeyler yapıyor bilemiyoruz, kadın ecnebi... Türkiyeden birini seççek halim yok...canıma susamadım. Yalnız aşağıdaki ikizlerin doğum hikayesini dinlemek isterdim, bayağı ilginç bişey var orda!

Aaayyy bi bitmediniz siz, ne olur bi bitin ya, ne önemli ve kıymetli üreme sisteminiz varmış, tamam anladık hepiniz sağlıklı bir şekilde yavrulayabiliyorsunuz. Ama biraz da çocuk sahibi olamayan insanların bunları okuyunca imrenebileceğini vs. de hesaba katsanız, sevincinizi içinizde yaşasanız ne kadar da güzel olur. Çok iyi anladık zaten hepinizin muhteşem  hayatları var ama daha fazla gözümüze sokmayın, bakın biriktiriyorum, uyarmadı demeyin...Benim çocuğum kudurdu ona bakmam lazım lafımı balla kestim.

5 yorum:

  1. O çocuk doğmakla bitmiyor. Bazı anneler için, yakaladıklarını perişan edecekleri "çocuğum bugün ne yaptı?" serisi başlıyor. Misal yakın geçmişte bir iş arkadaşım vardı, oğlunun yediği, içtiği, yemediği, tükürdüğü, çişi, banyosu, oyuncağı, izlediği çizgifilmi, gittiği anaokulu, anaokulunun öğle yemeği menüsü... bıdı, bıdı, bıdı anlatır dururdu. Arkadaş bi dur, bi nefeslen. Durduğunda belki seni dinlemekten zevk almadığımı anlayacaksın, o da bir ihtimal. Ben yanımdaki masada oturan bu arkadaşla aramızdaki bilgisayar ekranlarını öyle bir ayarlamıştım ki, azıcık da kaykılarak görüş açısından çıkıyordum. Dolayısıyla konuşurken gözlerime bakarak anlatamadığından, tepkilerimi de ölçemeyip soru sormak zorunda kalmıyor ve sohbeti devam ettirmesi için benim tarafımda bir seçenek bırakmıyordum. Ama zavallı başka bir arkadaşım direkt menzili içinde olduğundan kaçarı yoktu. Kızcağız en sonunda kulaklık getirdi, taktı, kendi dünyasına çekildi de kurtuldu. Tamam insana çocuğu dünyanın 8. değil hem de 1. harikası gibi geliyor da, sadece o insana öyle geliyor. Başkaları aynı şeyi hissedecek değil ya? Annesinin anlatımına göre çocuk bildiğin ordinaryüs profösör, atom yüksek mühendisi, astronot falan. Ama ben gördüm, Allah anasına babasına bağışlasın, bildiğin çocuk işte.
    Amaaan! Bu kadınlar buldumcuk. Kimi her hafta göbeğini börtletip karnındaki büyümeyi gösteriyor, kimi bebeğin ilk ultrason görüntülerini. Allah tepelerinden baksın. Eğer bir sakat durum yoksa, insan denilen canlının dişisi doğurabiliyor. Bu nefes almamız, ayaklarımızın yürümesi, beynimizin o ayakları yürütmesi kadar normal bir şey. Evet tek tek her kadın için ultra süper değişik, anormal, ekstra birşey. Nihayetinde kaç kere doğuruyoruz ki? Ama kadın cinsinin toplamı içinde sıradanın dibi bir durum. Ne ironi değil mi:) Bu yüzden kerameti kendinden menkul, kendi şahsi insan anatomimizi ve fizyolojimizi kendimize saklasak daha iyi olacak gibime geliyor.

    YanıtlaSil
  2. ahahah:) nurten hn sen çok dolmuşsun, nasıl da içli içli yazmış kıyamam gelip o çocuğunu anlatan kadının burnunu masasına gömesim geldi bak:)))Eğer bir sakat durum yoksa, insan denilen canlının dişisi doğurabiliyor. ahaha:)))
    karnını börtletip çekilen fotolar gözümün önünden geçti ahahah:D yatarayak hiç güleceğim yoktu ahahaa nasıl durucma şimdi ben ahahah:))))

    YanıtlaSil
  3. Ayşegül GÜL15 Mart 2013 01:56

    edep yahuuu. kalmadı kimsede valla. anne rahmine düşüldüğü andan itibaren diikkat edilmesi gereken edep duygusu artık kimsede yokken kimden neyi bekliyoruz ki biz. 9 ay boyunca bbek doğunca şunu giydircem bunu yedircem öle kaldıram böle uyutcam dolabı şu olsun patiği bu ..... heeeeeeeeeeyyyyyyy noluyoooo, bi nefes al bir dur bi düşün bi anla; rabbim sana ne büyük bir hazine veriyo ilk andan itibaren başla korumaya. ultrason görünütüsü dedik gösteriyosun noluyo gözlerinin önüne getir şükret, karnın çıkmaya başladı daracık kıyafetler giy salına salına geziyosun yapma sakla belli etme kimsenin gözü kalmasın kimse senin kalıbını bilmesin, çocuk doğuyo çok yaramaz kime benzedi bu çocuk bilmem büyürken yaramaz arsız bişi oluyo ömrümü yedin oluyo , neden sen hamileyken dikkat ettinmi yalan söylememeye dedikodudan uzak durmaya vs vs. doğurmak mühim değil ister sezeryanla ister normal doğumla zaten doğuyo öle böle. HAKKINI VERMEK LAZIM LAYIĞINI BULMAK İÇİN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahane yazmışsınız başka lafa gerek yok. :)

      Sil
  4. Aynen katılıyorum.
    Ne kadar ilginç olursa olsun merak da etmiyorum.
    Bir de her annenin kendi çocuklarını süper zeka sanması durumu da var. Bakıyorsun çocuk gayet normal.

    YanıtlaSil