13 Şubat 2013 Çarşamba

Bugün Günlerden ÇArşamba PAzarı :)

Saat 11:30'da yine her zamanki gibi paldır küldür çıktık evden bizim küçük püsküllüyle... Adam herşeye itiraz ediyor, bezini değiştirtmek istemez, mont giymek istemez, ayakkabı çorap giymek istemez...Altına doldururken iyi, sanki ben değiştirmeye çok meraklıymışım gibi bir de rica minnet değiştiriyoruz beyefendimizin altını:) Ne komiklikler şakalar yapıyoruz ki paşamız 2 dakika yata pozisyonda dursun da neticesini temizleyebilelim :)

İlk iş PTT ye gittik, 15 gündür alıcısına ulaşamayan kolimizi sorduk. Hala ulaşmamış, sorabileceğimiz kimse de yokmuş, istersek tazminat davası açabiliyormuşuz...Teşekkür ederiz açmak istemiyoruz deyip neticelerimize baka baka pazarın yolunu tuttuk. Bu arada 10 dakika geçti geçmedi Primalı Mehmet Paşa uyuyakaldı.

Pazara erken saatte gitmenin avantajları da var dezavantajları da. Bazı işbilir satıcıların radarına takılırsan ve seni kaz görürlerse çok fena yoluyorlar. Ama ben kaz görünümlü şahin olduğum için hiçbirini yemiyorum. Baksanıza benm şu gözlerime çakmak çakmak... Bir tek ateş çıkaramıyorum.

İki üç tur attım, iki çorap bir kaydırmaz bebiş patiği aldım ilerledim.. kıyafetler bölümünde turladım, daha önce demiştim ZARADAN ZARADAN ZARADAN derlerse ordan birşey almayacağım diye... tam şurda...
Ama yine dayanamadım zaradır mangodur ortaya karışık bir tezgahı kurcalamaya koyuldum, birkaç tane bana göz kırpan öpücük atan bluz olduysa da almadım.
Bunlar 5-6 yaş grubu için eşofmanlar tanesi 1 TL efem...:)ne zorluklarla aldım tezgahın başı anababa günüydü:)
millet sanki eşofmansız kalmışcasına saldırdı. alıcılar birbirini ezdi, satıcılar 1TL ye mal mı satılır pazarın şeysini bozuyon diye satıcıya saldırdı, onlar birbirini döverken ben aradan sıyrılıp elime geçen ilk 10 pijamayı aldım efem:)

Bu GAP o GAP değil, yurdum GAP'ı... Güneydoğu Anadolu Projesinin GAP'ı ....
Ayyy kaç kaç kaç.... :=))))
Bunlar da benim Primalı Mehmet PAşaya uyacak grup:
MNG'den 5 TL lik göyneğim...
Gerçi biraz köylü işi gibi oldu:))))


 Bunlar patikler 5TL :)) Mankenimizin üzerinde görün istedim:) ki o manken şu an burnunu bacağıma sürtüyor bir istirhamı var sanırım.

 Bir de size şey soracağım. Benim çeyizimde beyaza delik işi takım var hiçbir parçasını hiçbir yere uyduramıyorum. napayım onu? kesip biçmeye korkuyorum.
perdesinden tut herbişeyi var...
öptüm okuyucu...
selametle

Edit: bu hafta pazarda çupranın kilosu 10TL, somonun tanesi 8 TL, alabalık da tanesi 2.5 TL idi...  Fena değil fiyatlar biraz daha düşse süper olur.

23 yorum:

  1. eheheh Primalı Mehmet Paşayı sevdim ben :)
    ptt kargo hakkında fiamma feybukta yazdı bişeyler. sanırım şu sıralar grevdelermiş, zinhar kullanılmaya şu zamanlarda..
    vallahi bende de pazar yağmalama isteği var ama buralarda yok öyle bir pazar. bende arada gidip ucuz kumaş satan dükkanları yağmalıyorum sanki bişey dikmeye vaktim varmış gibi :) alıyorum yıkayıp okşayıp dolaba tepiyorum arada açıp tekrar katlıyorum :)

    YanıtlaSil
  2. bahar :) ben çalışıyorken yani çocuk daha yokken cuma günü işten çıkar çıkmaz eve gelir dikiş dikmeye başlardım. sabah erken bakırköy pazarına gidip kumaş yüklenip gelirdim, fiks ben onları düzenleyip yerleştirirken eşim kahvaltıyı hazırlardı, acıkmış olurduk çünkü ben pazara kahvaltısız giderdim. sonra tekrar girerdim dikiş işine ta ki pazartesi sabaha kadar. çoğu zaman çok az uyuyarak işe giderdim, haftasonu o kadar yorulurdum ki haftaiçi resmen dinlenirdim işyerinde:=) benimi ş de kebaptı, sabah çay kahve gazete 2 saat:)

    YanıtlaSil
  3. Takiple bu bloğunuda buldum :)
    İstanbul'da oturanlar ne şanslısınız:( biz alamıyoruz böyle güzel şeyler.
    Beyaz delik işi takım dediğiniz salon takımı gibi birşey mi yoksa, yatak takımımı resimde seçemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deniz sen hangi denizsin, tanmıyorum ama olsun. o gördüğün mutfak takımı, masa örtüsü de kare... benim kare masam hiç yok, ama 3 4 tane kare örtüm var... onların hatırına bir kare masa alacağım sonunda. :)))

      Sil
    2. :((((

      Nurten'in Gotik yeğeninin hayranı desem

      Sil
    3. ona herkes hayran ben gene çıkaramadım seni :D

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. teşekkürler atsız:)
      inşallah bir kahramanlık gösterirsin de adın da olur.
      çok öpüyorum:)

      Sil
  5. Ne güzel ya. Kumaşın metresini 1 liraya alamazsın. Çok iyi iş çıkarmışsın. Gömlek de çok hoş.Helal sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. helal bana dimi:) o pijamaları alana kadar başıma hal geldi! bi taraftan Primali Mehmet Paşayı gözetliyorum bi taraftan tezgaha uçuyorum...
      :)

      Sil
    2. Hahaha o kadar hanımın arasından tezgaha dalmak maharet ister :) Hem dePrimalı Me hmet Paşa ile :)

      Sil
  6. hayırlı olsun cicileriniz:)bizde burdan salyamızı akıtıp, burdan istanbul semt pazarlarını hayalleyelim.heee bu arada benim kızda 5 buccuk yaşında teyzesiiiii....:))))ama patiğe dikkat et halıyı tutuyo çocukları sık sık düşürüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zerrin :) ben göndereyim kızına bi GAP hiç dert değil yalnız benim aklıma bir hinlik geldi, ben çekiliş düzenleyeyim, sen kaçıncı yorumu yaparsan diyelim ki 450. yorumu yaptın ( hayallerimizi geniş tutalım) numarator random.org 450 çıkana kadar ben tekrar tekrar denerim. sonuçta o pijamayı ve çekiliş ödülünü sana gönderirim hiç merak etme:)

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. sayal gücüde nedir yahu hayal gücüne saglık:)))

    YanıtlaSil
  9. gömleği bende beğendim bu sene çiçekli şeyler çok moda zaten denk gelmiş :)

    YanıtlaSil
  10. Huhuhuhh :):) Baya kafa dengiyis hakketennn :)
    Takipteyimm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de senin ensendeyim sevimli insan:=)) yeni evlenecek kız bulmuşum malzemeyi kaçırır mıyım. her aldığına gelip o bzim burda yarı fiyatına, kazıklanmışsın diyeyorum bırakıcam moralini bozucam ahahaha:))))

      Sil
    2. Ahahahahah :):):):)
      Kazık yemeğe alıştıkk zatennn birde sen vur yüzümüze:)

      Sil
  11. MERHABALAR BEN GELDİM
    ZERRİNDE GÖRDÜM SOLUĞU BURDA ALDIM
    HAYIRLI OLSUN BLOGUNUZ
    BEYAZ İŞİNİZ ÇOK ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR
    ÇOK PROFOSYENEL ÇEYİZEVLERİ VAR BEN KENDİ İŞLERİMİ ÖYLE GÜNCELLEDİM
    BU KONUDA İYİ BİR ERE DANIŞABİLİRSİNİZ
    SEVGİYLE KALIN
    HAYIRLI CUMALAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vardır mutlaka ama bu civarda bırakın çeyiz evini yün iplik satan bir tuhafiye bile yok. millet hiçbişey yapmıyor sanırım.

      Sil
  12. İçtenliğin ve samimiyetin beni benden aldı harika bir blog...sevgiler....

    YanıtlaSil