15 Şubat 2013 Cuma

Karşı Apartman Hakkında...

Neredeyse bütün gün mutfağımdaki masada oturuyorum. Yerde halının üstünde çocukla oyun oynuyoruz, çay içiyorum, yemeğimizi burada yiyoruz, dzimizi izliyoruz, akşam oluyor internetten bir dizi ya da film açıp çekirdeğimizi yine burada çitletiyoruz. Kısacası uyumadığımız bütün vakitlerde mutfaktayız.
Yani gönül rahatlığıyla 'efenim ben mutfakta hiç çıkmam, mutfak bütün günümü alıyor' diyebilirim.
Akşama kadar mutfaktan çıkmayıp akşam yemeğini eşim geldikten sonra karıştırmam da ayrı bir bahis konusu olabilir, onu sonraya saklayayım:)
Perdeyi açtığım zaman manzaram işte bu:
Sabah aynı apartman, akşam aynı apartman... İzle babam izle...
Daha rahat anlatabilmek için ilgimi çeken daireleri numaralandırdım.
Sırayla başlıyorum.
1 numara çok temizlik yapıyor, üç güne bir cam siliyor ama ne silme, bir cama neredeyse 1 saat vakit harcıyor, ova ova inceltti o camları. Yakında camlar düşecek, yerine naylon gerecekler.
2 numara da bir kız var camın önünde saatlerce ya birşey okuyor, ya da ders çalışıyor tam bilemiyorum. Merak da etmiyor değilim sayın okuyucu, bir gün gidip kapılarını çalacam, soracam ne okuyorsunuz burda saatlerce diye...
Okumak dedim de aklıma geldi, son zamanlarda hiçbişey okumadım. Başladığım kitapları da yarım yarım bıraktım, onları tümlesem 2 ayda 5 kitap eder heralde...Tüyap kitap fuarından aldığım hiçbir kitabı daha bitirmedim. ya depresyondan ya da oğlum ne zaman elime bişey alsam gelip çekiştiriyor ondan.
3 numara çok kalabalık bir aile, orada hareketlilik hiç bitmez, çoluk çocuk vıcır vıcır bir yer..  Mutfakta çok vakit geçiriyorlar, bir de camdan etrafı çok seyrediyorlar. Ben de onlardan benim hakkımda bir post bekliyorum... 
4 numara...arada ışık hızıyla pencerene birşey silkeleyip kaçıyorlar.
5 numara: Anaaaam bu beş numarada birkaç iyi adam oturuyor galiba, sürekli balkonda sigara içen üçbeş kişi görüyorum. Üst katların perdeleri sapsarı oldu.
6 numara: Salonun ortasına IKEA'nın çocuk sirkini kurmuşlar, tünelli çadırlı olandan... bir sürü çocuk girip çıkıyor içine. onlardan esinlendim ben de oğluşuma kartondan ev yapıcam.
7 numara: yılbaşı gecesine öyle bi hazırlanmışlardı ki ağzım açık kaldı. evdeki yılbaşı ağacı pencereden dışarı sarkıyordu o derece büyüktü. camlar ışıklı süslü yanardönerli şeylerle kaplıydı. her yer köpükten hoşgeldin 2013 yazısıyla şeydi... Allah korusun hristiyan mıyız biz olum, bu ney lan? 
8 numara: camda kedi görüyorum her gün, etrafı izliyor...

Zaten bi o kedi bi ben... mahallenin bekçisiyiz...








13 yorum:

  1. Oy acayip güldümmm :):)
    Muhteşemsinn :D

    YanıtlaSil
  2. 5 numara: Anaaaam bu beş numarada birkaç iyi adam oturuyor galiba, sürekli balkonda sigara içen üçbeş kişi görüyorum. Üst katların perdeleri sapsarı oldu.
    3 numara çok kalabalık bir aile, orada hareketlilik hiç bitmez, çoluk çocuk vıcır vıcır bir yer.. Mutfakta çok vakit geçiriyorlar, bir de camdan etrafı çok seyrediyorlar. Ben de onlardan benim hakkımda bir post bekliyorum...
    hehe favorilerim )

    YanıtlaSil
  3. Bayıldım size harika bir blogunuz var:)

    YanıtlaSil
  4. çaktırmadan perde arkasından bak.mazallah şikayet neyin eden olur bilmem artık sen düşün sonunu:))bak bu konuda master yapan tanıdıklarım var yok beceremiyorum perde arkasından röntgenciliği dersen senin için bir kaç ders ayarlarım:))

    YanıtlaSil
  5. gülşah teşekkür ederim ben de senin bloguna bayılayım bi dk...:)
    zerrin bizim bi komşu vardı ne zaman bizim zil çalsa süpürgeyi alır kapının önünü süpürürdü.

    YanıtlaSil
  6. oda bişeymi ben lojmanda oturuyorumm.ne psikopatlar var:)ayak seslerinden kimin çıktıgını indiğini bilenmi dersin.kıllığına müziğin son sesini açıp tepinenimi,perdenin arkasından binaya kim geldi kim çıktı tek tek bakanımı(göremeyince istiareye yatıp merakını giderenimi:)) dersin.yaz olsun bahçede sabaktan akşama kadar çay çekirdek dedikodu üçlüsünün dibine vuranımı dersin hatta ilk taşındığımızda bunlar bir yağlı ballı oldular sonra sen gör saçsaça başbaşa:))valla tam seyirlik.sen olmalıydın burada malzeme bol yani:))anlat aanlat bitmez.bu hatunların eşleride dairede ciddi mevki ve makam sahipleri vay o adamlara allah yardım etsin diyorum .

    YanıtlaSil
  7. 9-10-11 numaraları da merak ettim:)) boşuna ömrün mutfakta geçmiyomuş insan hiç sıkılmaz yahu bizim apartman da da herkes herkesin ayakkabısını tanıyor kim hangi kapıda ne kadar oturmuş biliyolar üstüne bide küsüyolar niye oturdunuz da bizi de çağırmadınız diye keşke bende komşuları sadece perde arkasında tanısam diyorum bazen :))

    YanıtlaSil
  8. ben ramazan bayramnda taşındım buraya ozamandan beri 2 kez kapım beklenmedik zamanda çalındı. birisi yanlış gelmiş birisi de dua var buyrun gelin dedi. ben de başörtümü kaptım gittim. meğersem babaları vefat etmiş, yaşlı bi adam onun için caminin imamı yasin okumaya gelmiş, neyse helva kavurdular biraz onu seyrettik oğlanla (kucağımda ve dinozor yavrusu gibi bağırıyor bırak beni yere ineyim de etrafı hacamat edeyim diye)sonra The İmam geldi yasin okurken biz olay ahalinden uzaklaştık benimki hala kucağımda bağırdığı için :)komşularla bütün muhabbetimiz budur.

    YanıtlaSil
  9. ya ben var ya hep http://narsistanbul.blogspot.com/ bloğunu takip ediyordum, nedense bu vakte kadar bu bloğunu hiç farketmemişim. orda güzel güzel tasarımlarını asil bbir kız edasıyla paylaşıyorsun, sonra kayboluyorsun. ben de acaba ne tasarımlar yapıyor bu hatun diye düşünüyordum. meğer asıl şenlik buradaymış, hiç haber etmiyorsun. bu postta da koptum ama bir yazı yazmışsınki onu okurken yerle yattım, eşim ne okuduğumu öğrenene kadar meraktan çatladı. sonra da bön bön suratıma baktı, bunda gülecek ne var dercesine. bilmiyor ki yazıda kendimi buldum, kendi halime koptum. nerde bir zaracı, mangocu ben o tezgaha yapışıyorum çünkü.

    hani demişsin ya "Şimdi kendime gelelim, insan hiç alışveriş yaparken aldığı kazakların mı renginin birbiriyle uyumlu olmasını ister, yoksa kazak-pantolon, tişört-etek vs. mi? İkisi aynı anda giyilemeyecek ne akdar kıyafetim varsa hpsinin renk uyumu süper... Tabi gidip gidip fiyatı düşenleri alırsan, sepetleri karıştırırsan, pazarda NNNAAALIRSAN 3 LİRA ZARADAN ZARADAN ZARADAN! diye bağıranların tezgahına dadanırsan böyle olur. :) :)

    YanıtlaSil
  10. ay sen üşenmemişsin bir de o daireleri numaralandırmışsın, ben de saf saf sırayla pencerelere göre söylüyorsun sandım. sen çok yaşa....

    YanıtlaSil
  11. ben... tasarımlarımı...asil bir kız edasıyla...:) ahahaha:) olayın aslı şu efenim.. narsistanbul'da çok fazla geyiğe girmiyorum çünkü geyiğe girince ipin ucunu kaçırıyorum, bir de bazen anlattıklarımı sadece kendim anlayıp kendim gülüyorum, çoğu ortamda insanlar tarafından anlaşılamıyorum böyle de sofistike bir tarafım var eheh :))
    narsistanbulda uzun yazmama sebebim vakit yokluğu artı insanlara geyik yapmak istemiyorum, sadece ne üretmişim bugün onu görmek isteyenler için. çünkü ben başka bloglara gittiğimde çanta görmek istiyorsam çanta görmek isterim, ne yiyip içtiğini görmek istemem. tabi kimseye de karışmıyoruz ne paylaşırsa paylaşır ama benim de tarzım bu şekerim:)
    tarzmanya canavarı blogumu da yeni açtım sayılır, aaç sadece ve sadece eğlence. :)

    YanıtlaSil
  12. ya bu blog tam benlik olmuş yeme içme geyik daha ne olsun toprağımın sesi
    eline sağlık malzemen bol olsun :D

    YanıtlaSil