8 Şubat 2013 Cuma

-Efenim ne işle meşgulsünüz? -Blogger'da anneyim.

 (Yazımın muhatabı anne-bebek bloggerları değil, hani çocuklarla ilgili gelişim yazıları olan, yemek tarifleri verilen, hangi bebek gereci nerede ucuzmuş onu bildiriveren anne-bebek bloglarıyla ilgili değil...)

 Ben daha çok 'Herkeş blog yazıyor, benim neyim eskik?' diyen arkadaşlarlarıma sokuşturmak istiyorum bugün. Bloglar açılıyor, 'inşallah çok güzel paylaşımlar yapacağım' diye ilk postlar yazıldıktan sonra 'Welcome to the real blog world!'... Akşama kadar dişe dokunur, paylaşımlara gelecek bişey yapmıyorum ki ne peylaşacağım? Heah! Buldum! Benim kızım benim oğlum zaten dünyanın 8. harikası değil mi, hergün yazarım. Nerde ne yedim içtimse onu da yazarım. Millet ağzını ayıra ayıra okur beni, benim çocuklardan daha akıllı çocuk mu var lan piyasada! İkisi de golleje gidiyor. Küçüğün gözü de renkli, daha ne olsun! Starbaks'da gayfe içmek kime nasip olmuş ki, orda mokiyatomu yudumlarken bir de not eklerim: Starbaks'ta kahve keyfi...  (Bilmemnerede bilmemne keyfi... O keyfi, bu keyfi... Herkes ne kadar da keyifli hayatlar yaşıyor arkadaş...Ben de pazara gidip gelirken 'pazar yolunda pazar arabası sürme keyfi' , 'metrobüste seyahat keyfi' , 'mutfak masasında paşa çayı keyfi' yazacağım gaza geldim. Gerçekten o kadar keyifli hayatlar mı yaşıyorsunuz yoksa bizi mi Zückerberg?

 Meseleye dönüyorum. Şimdi ne olur şu konuda bir anlaşalım. Senin çocuğun yalnızca senin için değerli. Bana akşama kadar bin tane fotoğrafını göstersen senin hissettiğin şeyi ben hissedemem. Senin çocuğun benim gözümde alalade bir çocuk, diğerlerinden hiç farkı yok. Zaten ben 1 yıldır çocuk bakıyorum, çocuk sevme limitimi limitsiz bir şekilde aştım. Maksimum saturasyona vardım, kendi çocuğumu sevesim gelmiyor yeminle. Geçen gün dört beş saatliğine babasıyla gitti valla hiç özlemedim. Halet-i ruhiyem bu şekil iken senin çocuğun iştahsizlığına, diş çıkarma ağrısına, kış gribine mi üzüleyim ben? Bir arkadaş o kadar abartmış ki çocuk paylaşımlarını, birkaç gün önce çocuğunun kabız olduğunu, kakasını yapamadığı için (sçamadığı için yazamıyorum tepki çekiyor.) ağladığını yazmış... Onu yazana kadar eczaneye gidip KABZOMET alsa da çocuk rahatça def-i hacet etse hepimiz rahatlayacağız.  Artık ciddi ciddi bir gün benim oğlanın moklu bezinin çeşitli açılardan çekilmiş fotoğrafını kolajlayıp anasayfada paylaşacağım, üstüne de şöyle yazacağım: Bugün düne göre daha koyu renkli kakamız  var, yer yer sindirilmemiş nar taneleri, fasulye parçaları da cabası...Yapacağım bunu görürsünüz...:)

 Başka bir blogger arkadaş var, ailecek parka gitmişler, çaylar demlenmiş, çekirdekler çitlenmiş, fotolar çekilmiş... Hemen bloga yüklenmiş. Alalade bir park, mahalle arası parkı bile olabilir. Önce blogger bacımla oğlu yanyana durup foto çekilmişler, arkada yapay köprü altında da su akıntısı var. Yani merak edilebilecek tek bir şey var fotoğrafta o da blogger ablamızın suratı... Orda ne var peki? Koca bir pembe kalp! Şimdi ben bloguna gireyim okuyayım diye ısrarla çeşitli platformlara link veriyorsun. Girip bakıyoruz, çayla içilmiş, kakalar yapılmış, kalpler eklenmiş. Madem yüzünü göstermeyecen ki çok meraklıyız senin güzelliğine, kombinci misin kıyafet mi gösteriyorsun yok o da yok, dört köşe bir hatun, puaçalar, pastalar bol bol yeniyor belli... Eeee? Amacın ney la? Napmaya çalışıyorsun? Neden benim vaktimi çalıyorsun saçma sapan postlarınla? Hadi tamam özgürsün istediğini yaz çiz ama bana niye link gönderiyorsun 10 kere?

 Bugün de işe yarar tek kelime edemeden yazımın sonuna geldim.
Bi çay koyup da içsek...
Mutfakta çay keyfi...

Haaa ben dün gece saat 5'e kadar uyuyamadım. Nescafeli kedidili pasta yapmıştım, ondan üjbej dilim yediydim, nescafesi fazla kaçtıysa demek bende bir uykusuzluk bir çarpıntı! Zaten oğlum da durdu durdu bütün dişlerini aynı anda çıkarmaya başladı, geceleri peh bi huysuz. Zaten uykuya dalamıyorum bi de çocuk uyutmuyor çok mağdur olduk çok! Şimdi ev temizlemelere doymayacağım. Bütün ev elimden geçecek.
Aklıma gelmişken önümüzdeki günlerde 'ben hiç ev işi bilmem, hiç yemek yapmayı da bilmem' diyerek övünen üniversite mezunu çapsız kişilikler hakkında yazacağım.

Ben var ya ben MArk Zückerberg var ya işte onun Zükememiş haliyim.

Saygılar bizden! :)




16 yorum:

  1. hahahahaayyyyyt :) Süpersin . EEE oğlunun bugün dişinin kaçta kaçı çıktı?:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alttaki diş çarpık çıktı ceren:) dzüelir diye umuyoru yoksa üç gün facebookta ve bloggerda yas ilan ederim, hepinizin başının etini yerim nolcak oğlumun dişi eğri çıkyor diye... (anasına çekmiştir zahir benim nerem doğru ki:)

      Sil
    2. Est. Doğrusun işte bak dediklerin de doğru :)

      Sil
  2. yine çok nadide bir yazı olmuş,o kalpli ablalar da beni sıkıyor hemde çok,saçma sapan kombin yazıları üstüne 3000 izleyici:=)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatın O.Ç. olduğunun anlaşıldığı anlar vardır ya işte o postları yazanların izleyici sayısına baktığımda ara ara hissetmiyor değilim:)

      Sil
  3. İyi tarafından bak birde onlar bunlar otu çöpü yazmasa sana ne malzeme çıkacak hııı:)
    Nankörlük etme bence:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de ben blog gezmem ki hiç, biraz gezip malzeme toplasam iyi mi olur? vakit kaybı mı? kayp...

      Sil
  4. Bir de içeriğinde hiçbişey olmayan postlara 'oooo merve yine döktürmüşsün' şeklinde yazılan yorumlar yok mu beni benden alıyor. böyle bi canavara dönüşüp hepsini yiyesim geliyor.

    YanıtlaSil
  5. ahahahaa altına da ekleniyor: bana da beklerim:)))) geliriz ya gelmez miyiz ohoooo:)

    YanıtlaSil
  6. Bir de bu "evladını çok sevenler ve seni de seviyor zannedenler kulübünün" blogcu olmayan cinsleri var: Mesela yakın akrabamız, mesela karşı komşumuz. Allah seni inandırsın, 2 koca çocuğun üstüne 3.yü doğuran bir komşum, bu çocuğu da neredeyse komşularına büyüttürdü. Çalışan bir bayan olarak benim payıma da, veledin bir kaç kere evime işemesi hatırası kalmıştır. Ayrıca hiç unutamadığım başka bir hatıra da; kadının çocuğunu bana 1 saatliğine bırakıp akşama kadar almaması, oğlanın koltukta uyuyup kalması, komşumun hayatından endişe duymaya başlamam, çocuk uyuyor diye temizliğimi yapamamam, akşam kapımı çalıp, "kusura bakma, oğlanı unutmuşum" itirafı ile son şokumu yaşamam olmuştur.
    Bir arkadaşım da, ha bire kendi çocukları için planlar, faaliyetler yapar. Bu planlara ben de dahilimdir ve son dakikada haberim olur: Hasbel kader izinli falaansam, oğlanlar bana gelmelidir, benim oğlumla oynamalıdır, çünkü faaliyete ihtiyaçları vardır, bizi özlemişlerdir. Yahu bakalım ben özledim mi, o faaliyetlere benim ihtiyacım var mı, ben de zaten senin oğlanlara maymunluk veya aşçılık yapayım diye mi izin almıştım? Amaaan boşver, "blogcu ve çocuğunu pek sever" anneler hiç değilse veletleri bana bırakmıyorlar. O yüzden çok yaşayabilirler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim teyzemin bi komşusu vardı, çocuklarını teyzem büyüttü...hem de bakıcı ücreti almadan

      Sil
  7. Ay ay benim de bi anım depreşti. bizim mersin'de bi komşumuz vardı, hemşire idi, haftalık gelir hem hastane hem apartmanla ilgili ne kadar havadis varsa anneme aktarırdı. ozamanlar ben ortaokul çağlarındayım. bunun 2 kızı var, arada bi işimiz düşse de bi iğne vs. yapsa bize para almazdı, ama keşke alsaydı. parasını versek bize çok daha ucuza gelirdi. bi ara anneme bir dadandı ki habire her misafiri gelmesine içli köfte yaptırtıyor. onu istiyor bunu istiyor...
    yıllar geçti aradan, bunun kızları büyüdü, ben üniversiteden eve gelip gittikçe gene görüşüyoruz (bu arada hep o bize geliyor, hiç biz ona gitmiyoruz) kızları büyümüş annelerini müzevirlikte geçmişler. Şerife Teyzeeee biliyo musuuuuun diye başlayan cümleleri sıralıyorlar...
    Şimdilerde hiç haber alamıyorum, ne komşudan ne apartmandan.. Kızları da heralde evlenip yavrulamışlardır.... öyle tahmin ediyorum.

    YanıtlaSil
  8. Böyle cinslere her yerde rastlamak mümkün yahu.. benimde bir tanıdığım var kocasıyla sürekli aşkım, canım , bitanem.. face e foto koymalar aşkımla şu keyfi bilmem ne .. sanki kocasının ne mok olduğunu bilmiyoruz sürekli bir maskeleme... aman benim kız şu kadar kilo şöyle emiyor şöyle sarı saçları var.. ne yapalım benimki çirozdan bozma üstelik 6 ay zor emdi ve kumral... sürekli bi kendini üstün tutmalar hekese tepeden bakmalar.. neyse ya sen yazıyorsun ya iyi geliyor valla :)

    YanıtlaSil
  9. valla aynı senin dediğin gibi bende o öpten çöpten b.ktan blog sahibiyim.Bikere soktuk şeyimizi burnumuzu çıkaramıyoz belkide yalnızlığa iyi geliyor bilmiyom çoluk çocuk olmayınca oturup çöple karıştırıyoz işte.Senin gıcık olduğun bloglardan biriyim işte ama olsun ekledim senide korkarak ne edek :))

    YanıtlaSil
  10. HAhaahahahhaha yaaa valla tek tek bütün yazılarını okudum ... Sen ara vermeden yazmalısın.

    YanıtlaSil