20 Şubat 2013 Çarşamba

Çarşamba Pazarı Macerası

Artık ne kadar monoton bir hayatım varsa, haftada bir gün pazara gidip gelmek bana macera gibi geliyor...
Nasıl olmasın, o tezgah senin bu tezgah benim koşuyorum, kazıklanmamak için kılı kırk yarıyorum, batan geminin mallarına denk gelirsem herkesten önce atlayıp en iyisini en ucuza kapatmaya çalışıyorum. (şu an kendimden tiksiniyorum). Kolay iş mi, onlarca tezgah var. Yüzlerce kadın var daha önemlisi... Ve onlar beni de satıcıları da fıtık ediyor :) Örneğin bugün rastladığım bir iki tanesini anlatayım. Defolu porselen tabak çanak satan bir yer var, her hafta uğruyorum. Bugün de bir demlik ve 5 adet kase aldım... şöyle ki:

ÇAyı gelir gelmez koydum çok yordu beni bu pazar işi, hemen demlenmem lazım.
kaseleri de gösterem:
Kaselerden 5tane aldım çünkü o kadarında nokta şeklinde defo vardı diğerleri resmen yarılmıştı. bir de illa 6 tane olacak diye bir kaide mi var ? Varsa da ben bu oyunu bozarım !!
Kaseler 1TL, demlik 5 TL efenim...
Şimdi satıcıları fıtık eden kadın cinsinden bahsediyordum ben, burada defolu diye bu fiyata satılıyor. Defosu olmasa sana adam niye 3 tabağı 1 milyona versin ülen. Üçü bir milyon diyor adam, kadın eline alıp satıcıya gösteriyor: BUnda defo var kırık var, diyor.
Neyse fazla oyalanıp sinirimi bozmak istemedim. Bozsam da kimsenin umursayacağını sanmıyorum o yüzden ilerledim.
*Yiyecek kısmına gittim. Kilosu 1TL den aldığım havuçları göstermemi istemezsiniz diye fotoğraflamadım. *Demeti 1 TL olan maydanozu az ilerde 50 kuruşa görünce beynimden vurulmuşa döndüm.
*Elmaların eksik tartıldığından işkillendim, (satıcılara güvenmiyorum, daha önce bikaç kere vaşka yerde tarttırıp eksik olduğnu gördüğüm için),
*Balık tezgahlarına hiç bakmadım (çünkü geçen hafta aldıklarım duruyor),
*Yaşlı bi teyzeden şalgam turşusu tarifi aldım.Aslında internetten de bulabilirdim ama teyzem kendini kaptırmıştı ve bölmek istemedim. Öyle ballandıra ballandıra anlattı ki o şalgamlar sanki o an ağzımda helmelendi, o derece....
*Bakımlı pazar teyzelerini kestim.Yine hepsi 100 kilo, yine kırmızı ruj, yine kızıl saç, bi bitmediniz...
*2013 yaz koleksiyonu olduğunu iddia ettiği kıyafetleri 10 TL den satmayı deneyen girişimci satıcıyı içimden tebrik ettim.
*Oğlum ağlamaya başlayınca fazla uzatmadan pazardan çıktım.(Haftada bir gün pazar geziyorum onda da oğlum kudurup eve geri getiriyor beni hemen, bir daha uyutup da götürürsem seni...yolda uyutucam)
Özetle bu hafta büyük bir vurgun yapamadım. Dönerken marketten buğday alıp evime doğru süğüldüm.
Buğdayla keşkek yapıcam. Yanına da teyzenin tarifini verdiği şalgam turşusundan koyverrim.
Bana müsade oğlumlakek yiyip çay içicez..

Hadi öperler...

11 yorum:

  1. Oyy afiyetlerrr olsunnn :)
    Dur evleniimmm dee beraber pazar pazarlıyalımmm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saol:=) ama sana yakın daha güzel pazarlar var sen beylikdüzüne gelmen ki hislerimle oynama, beklerim gelmezsen üzülürüm. seni de üzerim. yaparım bunu.

      Sil
    2. İnan bilmiyorumm oralarıı ama gelip dolaşmaya değerr eminimmmm :):)

      Sil
  2. demlik güzelmiş güzel günleriniz olsun:))senle pazara gitmek vardı ahh ahh:)ama dur sen ben bi fırsatını bulur senide önüme katar tek tek gezerim o pazarları:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. memoş da öyle diyordu :))) onu nereye bırakcam da ben pazar kurcalıycam...bahar ı da getir çocuklara baksın :) biz gezelim:)

      Sil
  3. ohhhh akşamlar olmasın:))baharda öyle diyordu zaten dimi:))

    YanıtlaSil
  4. bence harika bir fikir, bu kadar harika bir fikre bahar neden karşı çıksın:=)

    YanıtlaSil
  5. ya ben buna yorum yazdım ama çıkmamış.... meydanı boş bulun.. len ben doğma büyüme istanbulluyum pazarları avucumun içi gibi bilirim. beni önünüze katarsanız daha karlı çıkarsınız bu işten :) çocuklarınızı da belinize bağlayıverin gari

    YanıtlaSil
  6. belimize çocuk bağlayacaımıza evde ourup çay demlemeyi teklif ediyorum

    YanıtlaSil
  7. Benim zavallı oğlum bıkmıştı pazar gezmekten..Başka bir yere giderken tesadüfen pazar tezgahını, tentesini görse "annecim n'olur girmeyelim" diye elimden tutar çekiştirirdi. O zamanlardaki vicdan azabımı hatırladım şimdi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimki de bıkacak :) zaten bu hafta arıza verdi ilk kez:)

      Sil